Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
τυροπιτα γυριστη με σπιτικο φυλλο
Σε ένα ταψάκι βάζετε 1 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι. Κάνετε στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνετε μία κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τρεις σταγόνες ξίδι και όσο νερό χρειαστεί, φροντίζοντας να γίνει ένα κανονικό ζυμάρι. Κόβετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια, μέσα στο ταψί, και το σκεπάζετε με μία υγρή πετσέτα. Στο πλαστήρι ή στον πάγκο της κουζίνας βάζετε ένα μπαλάκι, αφού πρώτα ρίξετε λίγο αλεύρι ή νισεστέ πάνω και κάτω από το ζυμάρι. Κατόπιν, με τον πλάστη αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου.-ΓΕΜΙΣΗ-
300 γρ. φέτα
300 γρ. ανθότυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει τα φύλλο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου