Συστατικά
· 5 κυδώνια
· 3/4 του κιλού ζάχαρη
· 3 βανίλιες
· 1 ξύλο κανέλας
· 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
· παγωτό βανίλια - κανέλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους -δεν τα ξεφλουδίζουμε- τα κόβουμε στη μέση καθαρίζοντας τα κουκούτσια τους.
Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας,το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ
Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο απ το σιρόπι τους .
Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε με - παγωτό -και τα πασπαλίσουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου