kazan dipi====== για κρέμα
· 2 λίτρα γάλα
· 1 1/2 κούπα ζάχαρη
· 1 κούπα ρυζάλευρο
· 1/4 κούπας ανθόνερο
για το κάψιμο
· 2 κουταλιές ζάχαρη
· έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 45'-50' Εκτέλεση
Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη. ΄Οταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά k ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Ανακατέψτε το, ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανατεύοντας ζωηρά, προσθέστε σιγα σιγα το ανθόνερο, ώσπου να δεσει με την κρέμα. Βουτυρώστε ελαφρά ένα τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις 2 ζάχαρη. Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεχτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40', ώστε η κρέμα να καίγεται. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει.Με άλλον τρόπο, κάψτε στο τηγάνι ένα στρώμα κρέμας και ρίξτε επάνω την υπόλοιπη. Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε την να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο, για 3 κ ωρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου