Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008
Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι υλικά 1 1/2 φλυτζάνι ΑΛΕΥΡΙ 5 ΑΥΓΑ 3 1/2 φλιτζάνια ζαχαρι 1 φλούδα πορτοκαλι και ξύλο κανελλα250 γραμ. τριμμένη καρυδοψυχα2 κουταλάκια μπεικιν παουτερ 200 γραμ. λιωμένο βιταμ2 φλυτζάνια σιμιγδαλι χοντρο4 φλιτζάνια νερο Τρόπος παρασκευής Σιρόπι 2 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό 1 φλούδα πορτοκάλι και κανέλα ξύλο Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό κ ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε να βράσει 15 / 20 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. 1. Κτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. 2. Προσθέτετε το βιταμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ. 3. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο βιταμ και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς. 4. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε προετοιμάσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου